Tijdens de winter hebben veel beroemde chef-koks stevige, verwarmende gerechten op hun menu staan, zoals stoofschotels, soepen en stoofschotels. Als u op zoek bent naar inspiratie voor wintervoedsel, dan vindt u dit zeker tussen de volgende gerechten.
Beef Wellington van Gordon Ramsay
Beef Wellington is een klassiek Brits gerecht dat bestaat uit een ossenhaasfilet omwikkeld met een korstdeeg, vaak gemaakt met bladerdeeg. Gordon Ramsay, de bekende chef-kok, restauranthouder en televisiepersoonlijkheid, heeft zijn eigen versie.
In Ramsay's versie van Beef Wellington wordt de ossenhaas eerst omhuld met een mengsel van Dijon-mosterd en gehakte kruiden, en vervolgens omwikkeld met een laag prosciutto en gebakken champignons. Het rundvlees wordt vervolgens in bladerdeeg gewikkeld en gebakken. Het afgewerkte gerecht wordt meestal geserveerd met een rode wijnsaus.
Het is ook bekend dat Ramsay paté of foie gras aan het champignonmengsel toevoegt, het rundvlees dichtschroeit voordat het in deeg wordt gewikkeld, of de Wellington bestrijkt met een gebakken ei of truffelboter.
Gebraden buikspek van Jamie Oliver
Het geroosterde buikspek van Jamie Oliver wordt op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen en vervolgens langzaam geroosterd in de oven tot het perfect krokant is aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
Om het buikspek klaar te maken, begint Jamie Oliver eerst met het kruislings inkerven van de huid. Vervolgens wrijft hij een mengsel van zout, suiker en kruiden, zoals tijm en rozemarijn, door het vlees, zodat het goed bedekt is. Vervolgens laat u het buikspek een paar uur of een nacht marineren, waardoor de smaken in het vlees kunnen doordringen en een knapperig vel ontstaat.
Wanneer het buikspek klaar is om te braden, wordt het in een voorverwarmde oven geplaatst en gedurende de eerste 30 minuten op hoge temperatuur gekookt om een knapperige korst te creëren. Vervolgens wordt de temperatuur verlaagd en wordt het buikspek enkele uren gekookt, waarbij het af en toe wordt ingesmeerd met het gesmolten varkensvet.
Klassieke Coq au Vin van Marco Pierre White
De klassieke coq au vin van Marco Pierre White is een traditioneel Frans gerecht dat is gemaakt met kip, rode wijn, spek, champignons en uien. Het gerecht wordt meestal gemaakt met een haan of oudere kip, omdat het vlees van deze vogels als smaakvoller wordt beschouwd.
Om het gerecht te maken wordt de kip eerst enkele uren in rode wijn gemarineerd, zodat het vlees de smaken van de wijn kan opnemen. Vervolgens wordt de kip in een hete pan dichtgeschroeid totdat deze aan alle kanten bruin is.
Vervolgens worden spek, champignons en uien aan de pan toegevoegd en gekookt tot ze gaar zijn. De rode wijn waarin de kip is gemarineerd, wordt vervolgens aan de pan toegevoegd, samen met de kippenbouillon en het boeket.
Vervolgens wordt de pan afgedekt en wordt de kip in het mengsel van rode wijn en bouillon gestoofd totdat de kip gaar is en de smaken zijn versmolten. Zodra de kip gaar is, wordt het gerecht meestal geserveerd met aardappelen of rijst.