Wat zijn traditionele Japanse wintergerechten?
De Japanse keuken staat bekend om de nadruk op verse ingrediënten, eenvoudige bereiding en delicate smaken. Hier zijn een paar voorbeelden van traditioneel Japans wintervoedsel:
Oden: een eenpansgerecht gemaakt met viskoekjes, hardgekookte eieren, daikon-radijs en konjac, vaak gestoofd in een dashi-bouillon.
Nabe: een soort hotpotschotel die doorgaans wordt gemaakt met een verscheidenheid aan zeevruchten, vlees en groenten. Het is een geruststellend en heerlijk gerecht dat perfect is voor koude winteravonden.
Ramen: een traditioneel Japans gerecht gemaakt met tarwenoedels in Chinese stijl in een bouillon op basis van vlees of vis en vaak geserveerd met verschillende toppings, zoals gesneden varkensvlees, gedroogd zeewier, groene uien en eieren.
Mochi: een traditionele Japanse kleefrijstcake, vaak gevuld met zoete bonenpasta en kan worden gegrild, gebakken of geserveerd in een zoete soep.
Kagami mochi: een traditionele versiering voor het nieuwe jaar, het is een ronde mochi taart met daarop een kleinere mochi taart, die de spiegel en de reflectie symboliseert.
Zoni: een traditionele Japanse nieuwjaarssoep, gemaakt met mochi-rijstcake en een verscheidenheid aan groenten en zeevruchten en wordt gegeten als de eerste maaltijd van het nieuwe jaar.
Fugu: een delicatesse gemaakt van kogelvissen, zo wordt gedacht